Als ouder hoop je dat je kind een scheiding nooit zal hoeven meemaken. Wanneer je als ouders wel in een scheiding terecht komt, doe je je best om alles zo goed mogelijk te regelen voor je kind. Misschien maak je je als ouder zorgen en zie je dat je kind het er moeilijk mee heeft. Soms kan het ook zo zijn dat kinderen niks willen laten merken om jullie als ouders niet ongerust te maken. Toch krijgt ieder kind van gescheiden ouders te maken met nieuwe leefsituaties. Je kind heeft tijd nodig om dit een plekje te geven en alles te verwerken.

Je kind heeft tijd nodig om dit een plek te geven en alles te verwerken.

Ook voor jullie als ouders verandert er veel. Je bent geen partners meer van elkaar, maar je blijft altijd samen ouders van jullie kind(eren). Dit kan ongemakkelijk en ingewikkeld voor jullie zijn. Vaak voelt een kind dit feilloos aan, maar zal hij deze gevoelens niet altijd onder woorden kunnen brengen. Jullie kind houdt van jullie allebei, maar merkt dat jullie niet meer samen verder kunnen. Dit is vaak moeilijk te begrijpen voor een kind.

Ik ondersteun kinderen en ouders in het proces van echtscheiding of na de scheiding. Door middel van spel en gesprek bekijk ik hoe het kind de scheiding ervaart en hoe hij of zij met deze nieuwe situatie omgaat. Daarnaast help ik ouders door het proces van ‘onthechten’ heen, waarbij jullie met respect voor elkaar werken aan het loslaten van de relatie en het leven wat jullie samen deelden, om vervolgens naar het heden en de toekomst te kijken in hoe jullie samen ouders kunnen zijn voor jullie kind(eren).

anne

Vrijblijvend kennismaken

Ik ben Anne Elverdink, orthopedagoog en systeemtherapeut i.o.. Heb je een vraag over mijn werkwijze, wil je weten of jouw hulpvraag passend is of twijfel je over of je wel of niet een verwijzing kan aanvragen? Neem vrijblijvend contact op of laat je contactgegevens achter. Ik sta je graag te woord.