Iedereen is wel eens ergens bang voor geweest, dit is heel normaal. Bang zijn kan in sommige gevallen zelfs heel goed zijn, bijvoorbeeld om jezelf te beschermen. Maar overdreven angst is niet prettig. Het kan zijn dat je door een bepaalde gebeurtenis ergens bang voor geworden bent, of dat je van jezelf al wat angstiger bent aangelegd.

Ook kan het zo zijn dat je ziet dat je kind veel spanning ervaart. Dit kan zijn op bepaalde momenten van de dag of in bepaalde situaties. Deze angst en spanning kan vervolgens onrust veroorzaken bij zowel je kind als bij jou als ouder. Of misschien is het zo dat je als ouder met angsten of een laag zelfbeeld te maken hebt en dat je merkt dat dit weerslag heeft op je kind of op je rol als opvoeder.

Gelukkig kan iedereen leren om zijn of haar angsten de baas te worden!

Gelukkig kan iedereen leren om zijn of haar angsten de baas te worden! Ik bied onder andere ondersteuning bij faalangst, sociale angst, fobieën, angst op school, angst in opvoeden. Angst kan ontstaan door een heftige gebeurtenis of trauma, maar kan ook ontstaan of in stand gehouden worden vanwege onhandige interactiepatronen. Daarnaast kan angst ook (onbewust) van generatie op generatie doorgegeven worden. Angst kan ook een onderliggend probleem zijn bij bijvoorbeeld slaapproblemen, eetproblemen of leerproblemen.

Samen met jullie en jullie kind ga ik kijken welke angst er speelt, waar deze angst mogelijk vandaan komt of waardoor deze in stand gehouden wordt. Om vervolgens toe te werken naar minder angst en spanning.

anne

Vrijblijvend kennismaken

Ik ben Anne Elverdink, orthopedagoog en systeemtherapeut i.o.. Heb je een vraag over mijn werkwijze, wil je weten of jouw hulpvraag passend is of twijfel je over of je wel of niet een verwijzing kan aanvragen? Neem vrijblijvend contact op of laat je contactgegevens achter. Ik sta je graag te woord.