Leren gaat niet altijd vanzelf. Kinderen zijn volop in ontwikkeling op allerlei levensgebieden. Op school wordt er van kinderen gevraagd dat ze snel kunnen lezen, goed kunnen rekenen, dat ze sociaal zijn en zichzelf kunnen presenteren. Het ene kind gaat dit gemakkelijker af dan het andere kind. Sommige kinderen hebben meer ondersteuning nodig dan anderen. Misschien zie je als ouder dat je kind op school vastloopt en heb je hier al wel eens met de leerkracht over gesproken. Of misschien is het zo dat je kind thuis ingewikkeld gedrag vertoont maar op school een voorbeeldige leerling is, of juist andersom. Ieder kind verwerkt moeilijkheden op zijn of haar eigen manier.

Samen zorgen we er voor dat het kind zich prettig voelt en om kan gaan met lastige situaties die hij of zij op school tegenkomt.

Wanneer je kind zich op school anders gedraagt dan thuis, en je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit, dan kan ik meekijken waardoor dit komt en hoe we dit samen kunnen oplossen. Doormiddel van gesprekken en spel ontdek ik samen met je kind wat de moeilijkheden zijn. Ook bespreek ik met jullie als ouders en met school welke stapjes er gezet kunnen worden om de situatie voor jullie kind en voor jullie gezin beter behapbaar te maken. Afstemming tussen de thuissituatie en de schoolomgeving is hierin belangrijk. Samen zorgen we er zo voor dat het kind zich prettig voelt en om kan gaan met lastige situaties die hij of zij op school tegenkomt.

anne

Vrijblijvend kennismaken

Ik ben Anne Elverdink, orthopedagoog en systeemtherapeut i.o.. Heb je een vraag over mijn werkwijze, wil je weten of jouw hulpvraag passend is of twijfel je over of je wel of niet een verwijzing kan aanvragen? Neem vrijblijvend contact op of laat je contactgegevens achter. Ik sta je graag te woord.