Zowel ouders als kinderen kunnen te maken krijgen met verlies. Dit kan bijvoorbeeld door het overlijden van een familielid of een bekende. Maar ook een verhuizing of een echtscheiding kan als een verlies ervaren worden. Kinderen en ouders kunnen dit heel verschillend beleven en iedereen heeft zijn eigen manier om hiermee om te gaan. Kinderen laten verdriet vaak zien in hun gedrag. Hoe dat er uitziet kan per leeftijdsfase verschillen.

We kunnen handvatten geven en je helpen om samen met je kind het verdriet ruimte te geven en het rouwproces vorm te geven.

Wanneer je merkt dat je kind moeite heeft om hiermee om te gaan en dreigt vast te lopen, dan kan ik meelopen en je kind helpen in zijn of haar rouwproces. Ik sluit aan bij de leeftijd en de behoefte van je kind en begeleid hem of haar bij het leren omgaan met verlies. Ook ondersteun ik jullie als ouders in het rouwproces. Het is belangrijk om als ouders het rouwproces samen met je kind vorm te geven. Maar omdat iedereen in een gezin anders kan reageren op het verlies, is dit niet altijd even makkelijk. Ik kan hierbij handvatten geven en jullie als gezin hierin begeleiden.

anne

Vrijblijvend kennismaken

Ik ben Anne Elverdink, orthopedagoog en systeemtherapeut i.o.. Heb je een vraag over mijn werkwijze, wil je weten of jouw hulpvraag passend is of twijfel je over of je wel of niet een verwijzing kan aanvragen? Neem vrijblijvend contact op of laat je contactgegevens achter. Ik sta je graag te woord.