ZoWijs biedt op laagdrempelige wijze begeleiding en ondersteuning aan ouders en kinderen die in de opvoeding of thuissituatie vastlopen of met moeilijke situaties te maken krijgen. Ook begeleiden we kinderen die in hun gedrag of ontwikkeling vastlopen of problemen ervaren. Ouders worden altijd betrokken in de begeleiding van kinderen. ZoWijs kan de handvatten bieden die nodig zijn, maar ouders zijn voor de uitvoering een zeer belangrijke schakel.

Wij kijken graag met een frisse en open blik mee naar lastige situaties in en rondom de opvoeding.

Onze missie is om ouders en kinderen in een zo vroeg mogelijk stadium hulp en ondersteuning te bieden, voordat de problemen te groot worden. Wanneer er pas op een laat tijdstip hulp wordt ingeschakeld, kost het voor iedereen meer tijd en inspanning om weer in balans te komen. Wij kijken graag met een frisse en open blik mee naar lastige situaties in en rondom de opvoeding. Wij werken oplossingsgericht en vanuit een positieve benadering.

Even voorstellen

Marlies van der Veen

Als jeugdverpleegkundige werk ik al lange tijd in de jeugdgezondheidszorg. Hierbij heb ik veel ouders en kinderen begeleid in de meest uiteenlopende situaties, van eenvoudige opvoedvragen tot meer complexe situaties. Een tijdje geleden heb ik de opleiding tot kindercoach bij BGL in Driebergen gedaan. Hierdoor kan ik mij nog beter richten op  wat elk kind specifiek nodig heeft.

Het mooie aan dit werk is dat ik samen met ouders en kinderen op zoek kan gaan naar wat voor hen het meest passend is in welke situatie dan ook. Soms is het voldoende om een luisterend oor te bieden, andere keren is er meer nodig. Ik geloof er in dat ouders en kinderen zelf heel goed in staat zijn om oplossingen te vinden en waar het nodig is help ik ze graag met het vinden van die oplossingen. Met wat ondersteuning wordt de eigen (veer)kracht weer hervonden.

[ultimate_spacer height=”30″]

Anne Elverdink

Kinderen ontwikkelen zich op hun eigen unieke wijze en op hun eigen tempo. Ik vind het belangrijk dat kinderen hier de ruimte en de tijd voor krijgen die ze nodig hebben. Tijdens en na mijn opleiding tot orthopedagoog aan de Rijksuniversiteit van Groningen heb ik veel ervaring op kunnen doen in het werken met kinderen en ouders, zowel in de thuissituatie als in de schoolomgeving.

Wat ik zo mooi vind aan kinderen is dat ieder kind uniek en bijzonder is. Kinderen zijn puur, eerlijk, open en onbevangen, daar hou ik van. Maar soms zijn er lastige situaties waar het kind zelf of de ouders tegenaan lopen, bijvoorbeeld in gedrag, ontwikkeling, in de thuissituatie of op school. Dan is er hulp nodig en kan het prettig zijn dat er iemand van buitenaf meekijkt en ondersteuning kan bieden. Daar help ik graag bij. Vanuit een ontspannen en positieve benadering wil ik samen met ouders en kinderen opzoek gaan naar de best passende oplossing voor het probleem.

foto-over-mij-website

Vrijblijvend kennismaken

Heb je een vraag over ons aanbod of over onze werkwijze? Of vraag je je af of je met jouw hulpvraag bij ons terecht kunt? Neem vrijblijvend contact met ons op of laat je contactgegevens achter. Wij staan je graag te woord.

Heb je een vraag of een klacht over de hulpverlening vanuit ZoWijs?

Neem dan contact op met een vertouwenspersoon bij het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Dit kan gratis via 088 5551000.’