ZoWijs biedt orthopedagogische ondersteuning en systeemtherapie aan gezinnen die in de opvoeding of thuissituatie vastlopen of met moeilijke situaties te maken krijgen. Ook wanneer kinderen in hun gedrag of ontwikkeling vastlopen biedt ZoWijs ondersteuning.

Wij kijken graag met een frisse en open blik mee naar lastige situaties in en rondom de opvoeding.

De naam ‘ZoWijs’ houdt in dat ik ervan overtuigd ben dat iedere ouder en ieder kind wijsheid in zich heeft. Alleen wanneer er problemen op de voorgrond spelen, is deze wijsheid minder zichtbaar en moeilijker in jezelf te vinden. Toch is er ergens dat wijze deel in jou als ouder of in je kind. Ik ga graag samen met jullie opzoek naar dit wijze deel. Zo ontdekken we samen wat de oorzaak kan zijn van de problemen die nu op de voorgrond spelen en welke factoren een rol spelen waardoor deze problemen blijven bestaan. Jullie eigen wijsheid en kracht gaan we vervolgens inzetten om er voor te zorgen dat de problemen als minder belemmerend ervaren mogen worden.

ZoWijs is HKZ-gecertificeerd en gecontracteerd Jeugdhulpaanbieder binnen de regio IJsselland.

Wachttijd:

Vanaf september 2024 weer plek voor nieuwe aanmeldingen.

Even voorstellen

Anne Elverdink

Werken met mensen is iets wat ik altijd al graag doe. Naast mijn werk bij ZoWijs heb ik eerder ook als gedragswetenschapper gewerkt bij een instelling voor begeleid wonen en bij een kleinschalig behandelcentrum voor jeugd en gezin. Daarnaast ben ik nu als orthopedagoog betrokken bij een moeder-kindhuis en bij een gezinshuis. Het werken met gezinnen ben ik steeds belangrijker gaan vinden. Het is dan ook niet gek dat ik na de opleiding orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit van Groningen besloot om de opleiding tot systeemtherapeut te gaan volgen. Ik vind het ontzettend interessant om de wisselwerking tussen ouders en kinderen te onderzoeken en samen te kijken naar welke patronen er in het gezin zijn ontstaan, en welke daarvan nog helpend zijn of niet. Want in ieder gezin ontstaan patronen, die soms helpend en soms ook niet zo helpend zijn in de omgang met elkaar. Wanneer er ingewikkeldheden in het gezin ontstaan, of wanneer er sprake is van ontwikkelings- of gedragsproblematiek bij één of meerdere gezinsleden, lukt het soms niet meer om hier zelf uit te komen. Vanuit een ontspannen en positieve benadering wil ik samen met ouders en kinderen opzoek gaan naar de best passende oplossing. Ik kijk graag met een frisse en open blik mee naar lastige situaties in en rondom de opvoeding en het gezinsleven.

Ik ben als orthopedagoog SKJ-geregistreerd (Stichting Kwaliteitskader Jeugd) en lid van de NVO (Nederlandse vereniging voor pedagogen en onderwijskundigen).

Vrijblijvend kennismaken

Heb je een vraag over mijn werkwijze? Of vraag je je af of je met jouw hulpvraag bij mij terecht kunt? Neem vrijblijvend contact op of laat je contactgegevens achter. Ik sta je graag te woord.

Heb je een vraag of een klacht over de hulpverlening vanuit ZoWijs?

Neem dan contact op met een vertouwenspersoon bij het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Dit kan gratis via 088 5551000.’