ZoWijs biedt orthopedagogische ondersteuning en systeemtherapie. Ik werk veelal met het hele gezin. Samen onderzoeken we welke ‘niet-helpende’ patronen er in de loop van de tijd zijn ontstaan en hoe jullie dit weer kunnen ombuigen naar meer ‘helpende’ omgang met elkaar. Samen met je kind(eren) en met jullie als ouders formuleer ik de veranderwens die jullie hebben. Hier gaan we vervolgens samen mee aan de slag. Dit kan door middel van gezinsgesprekken met het hele gezin of een aantal gezinsleden, of voor een gedeelte door individueel met een kind aan de slag te gaan of oudergesprekken te voeren.

Het kan helpend zijn dat jullie als gezinsleden elkaars perspectieven op problemen of situaties leren kennen, zodat er onderling begrip kan ontstaan en jullie samen oplossingen kunnen vinden voor de moeilijkheden of ingewikkeldheden die jullie als gezin tegenkomen. Ieder gezin heeft zo zijn eigen hobbels. Ik ondersteun jullie om hierin de samenwerking met elkaar te zoeken en begeleid jullie op jullie eigen unieke weg als gezin.

Hoe ziet de start van een traject eruit?

Zodra je je telefonisch of per mail bij ons hebt aangemeld, krijg je per mail het aanmeldformulier toegestuurd. Op dit formulier kun je kort een beschrijving van de problematiek weergeven en kun je officieel toestemming tot hulpverlening afgeven. Zodra het ondertekende aanmeldformulier door ZoWijs ontvangen is, wordt er een intakegesprek ingepland. Tijdens het intakegesprek wordt uitgebreider besproken waar jullie tegenaan lopen en vertel ik hoe ik jullie zou kunnen helpen. Na het intakegesprek kan er een start gemaakt worden en kan het eerste gesprek ingepland worden.

Ik werk volgens oplossingsgerichte en systeemgerichte methoden. Naast het werken vanuit de systeemtheorie, werk ik met methoden vanuit de cognitieve gedragstherapie (CGT) en acceptance and commitment therapie (ACT). Daarnaast maak ik gebruik van video home training, de methode ‘een taal erbij’ en verschillende ervaringsgerichte spel- en creatieve werkvormen.

  • AGB-code praktijk: 94067806
  • AGB-code zorgverlener: 94115007
anne

Vrijblijvend kennismaken

Ik ben Anne Elverdink, orthopedagoog en systeemtherapeut i.o.. Heb je een vraag over mijn werkwijze, wil je weten of jouw hulpvraag passend is of twijfel je over of je wel of niet een verwijzing kan aanvragen? Ik sta je graag te woord.